top of page

Palet Streç Sarma ve Palet Shrink Ambalaj Sistemleri Arasındaki Farklar

Güncelleme tarihi: 9 Tem 2020

Ürünleri korumak veya ürünleri bir arada tutmak için nakliye söz konusu olduğunda; genellikle palet streç film veya palet shrink film örtüsü kullanılır. Bu iki tür ambalaj birçok farklılığa sahip olsa da, genellikle karıştırılırlar. Bu blog yazısında, palet shrink ambalaj ile palet streç sarma arasındaki farkları ve her ikisinin hangi uygulamalarda kullanıldığını özetlemeyi amaçlıyoruz.

Palet Streç Sarma

Streç sarmada kullanılan streç film, gerilmesine izin veren bir palet üstü ürün yükünün etrafına sarılan, gerilebilir plastik filmdir; bu esneklik yükü sıkıca bir arada tutar.

Hangi hammaddeden yapılır?


En yaygın olarak polietilen plastikten yapılır.

Hangi amaçla kullanılır?


Palet Streç Sarma yöntemi genellikle yükleri ve ürünleri bir palet üzerinde nakliye veya depolama amacıyla bir arada tutmak için kullanılır. Streç filmler çeşitli özelliklerde üretilebilir. Örneğin: UV korumalı streç filmler, havalandırmalı palet streç filmler, anti-statik streç film, renkli streç film, önceden gerilmiş streç film, vb.

Streç Film ile sarmanın avantajları nelerdir?


Koruyucu - Bu ambalaj güvenlidir ve ürünleri toz ve nemden korur. UV film seçenekleri ile güneşten de koruyabilir

Düşük Maliyet - Streç sarma yöntemi diğer palet sarma türlerinden daha ucuzdur. Ek olarak, streç sarma için gerekli ekipman, diğer sarma şekillerinden daha ucuzdur.

Uyarlanabilir - Streç sarma, her uygulamaya uyacak çeşitli filmlere sahiptir; ve hatta farklı yüzey tipleri için bile uygundur.

Streç Sarma Ekipmanları


Günde 10-15 paletten daha fazlası için Palet Streç Sarma Makineleri önerilir. Palet Streç Sarma Makineleri, streç filmleri gerdirme yöntemi ile atıkları azaltmaya ve verimliliği artırmaya yardımcı olur.

Yarı otomatik palet streç sarma makineleri, paletin bir döner tablaya yerleştirildiği ve dikey olarak hareket eden film ile sarıldığı döner tablalı streç sarma sistemi içerir. Teleskopik Döner Kollu Streç Sarma Makinelerinde ise, 360º dönebilen sargı kolu, streç filmi sarmak için hareketsiz bir yük etrafında döner. Orbital (Yörüngesel) Palet Streç Sarma Makinelerinin çalışma prensibinde, yükün etrafında dönen bir streç film halkası ile streç sarma işlemi tamamlanır.

Otomatik Streç Sarma Makinelerinde, işlem bitiminde streç filmi kesmek ve yapıştırmak için otomatik film kesme ve yapıştırma sistemi bulunur.

Palet Shrink Ambalaj

Palet Shrink Örtüsü önce bir palet üzeri ürünün veya yükün etrafını gevşek olarak kaplayacak bir şekilde palete giydirilir ve ısı uygulandığında sıkıca büzülerek gerilir ve ürünü adeta bir deri gibi sarar.

Palet Shrink Film hangi hammaddeden yapılır?


Palet Shrink örtüleri en yaygın olarak polietilen plastikten yapılır.

Hangi amaçla kullanılır?


Palet Shrink Ambalaj yöntemi genellikle tek bir ürünü tozdan veya hava koşullarından korumak için kullanılır. Örneğin sanayi jeneratörleri, büyük makineler, yat ve tekne kışlama işlemleri vb. Veya daha küçük, çoklu parçaları sıkıca birleştirmek için kullanılabilir. Ayrıca ürünleri bir palet üzerinde sıkıca bir araya getirebilir.

Avantajları nelerdir?


Koruyucu - Palet Shrink Ambalaj, ürünleri toz ve kir ile birlikte hava veya nem hasarından korumak için mükemmeldir.

Yüzey hasarı yok - Palet Shrink Ambalajı eğer doğru şekilde uygulanmışsa, nakliye sırasında veya depolanırken sürtünme veya hasar ile ilgili herhangi bir sorun yaşamamalısınız.

Nefes alabilirlik - Shrink ambalaj havalandırılabilir; dolayısıyla nemden kaynaklanabilecek zararları azaltır.

Palet Shrink Ambalaj için gerekli ekipmanlar


Her bir Palet Shrink Ambalaj işleminde mutlaka bir ısıtma sistemi şarttır.

Isıtma için kullanılan shrink ambalaj makinelerinden bazıları; sıcak hava akımını serbest bırakan ısı tabancaları, ürünün Isı Tüneli içerisinde ilerlemesi amaçlanıyorsa bir konveyör sistemi üzerine veya etrafına monte edilen Shrink Isıtma Sistemleri.

150- 200 °C yüksek ısılarda daha profesyonel görünümlü Palet Shrink Ambalaj uygulamaları için Isı Tabancaları gereklidir.

616 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page